Skip to main content

Home

Yvonne Bartels, was deelnemer en is vrijwilliger Goed Ontmoet

"Ik heb hier geleerd wat gelijkwaardigheid is"

“Al een tijd wilde ik vrijwilligerswerk doen. Door mijn eigen problemen lukte dat niet. Dankzij de steun van ‘mijn’ Humanitas-vrijwilliger groeide mijn zelfvertrouwen. Nu zijn we collega-vrijwilligers.”

“De Goed Ontmoet-vrijwilliger die mij een jaar heeft begeleid was een ontzettend warm en positief mens. Ik ben zelf nogal onzeker van aard, heb een rottig verleden. Mijn negatieve yvonne1gedachten bleven in hetzelfde kringetje ronddraaien. Het heeft me zo gigantisch geholpen dat er iemand was op wie ik kon terugvallen, tegen wie ik kon aanpraten. Met haar kon ik mijn therapie bespreken en oefenen. Het was de omslag in mijn leven!”   

Eindelijk vrij

“Toen we ons contact na een jaar afsloten met een lunch, was ik klaar om verder te gaan. Eindelijk voelde ik me vrij van mijn problemen. Natuurlijk was het ook moeilijk: het was altijd heel gezellig. Maar het was ook goed.
Ik werd zelf vrijwilliger bij Goed Ontmoet en zit nu dus aan de andere kant. Mijn deelneemster bezoek ik nu bijna een jaar. Ze is niet zo’n prater maar ze waardeert mijn bezoeken enorm.  Meestal doen we een spelletje rummikub; daardoor blijven we allebei actief in ons hoofd. Ondanks dat ze ouder is dan ik, verslaat ze me tot nu toe nog elke keer.”

Gelijkwaardigheid

“Het gevoel dat ik nodig ben, geeft me energie. Ik geniet van mijn vrijwilligerswerk, vind het fijn dat ik iemand kan helpen zonder dat ik daar geld voor krijg.
Bij Humanitas heb ik geleerd wat gelijkwaardigheid betekent. Dat is een hele belangrijke les geweest. Ik weet en voel nu dat ik niet minder ben dan een ander. Doordat ik bij mijn vrijwilliger een beetje kon ‘afkijken’ hoe positief in het leven staan werkt, ben ik sterker geworden. Ik heb het gevoel er weer bij te horen, ook al kan ik geen betaald werk meer doen.”

Toekomst

“Binnenkort wil ik graag een tweede deelnemer. Misschien bij Goed Ontmoet, maar ik ga ook kijken wat Humanitas nog meer te bieden heeft. Ik zie nog veel toekomst bij deze organisatie en hoop dat ik ook andere mensen kan aansporen hier vrijwilligerswerk te gaan doen.”

Goed Ontmoet biedt ondersteuning aan volwassenen die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen. Kijk voor meer informatie op: https://www.humanitasalmere.nl/eenzaamheid