Ondersteuning bij eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen overkomen. Bijvoorbeeld door ziekte of scheiding. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je een sociaal netwerk op te bouwen.


Huisbezoek

Huisbezoek

Voor 18 jaar en ouder

Voel je je regelmatig alleen en zou je het fijn vinden als iemand je regelmatig komt bezoeken? Bij Huisbezoek gaan we op zoek naar een vrijwilliger voor je. Iemand waarmee het klikt, van beide kanten. Een vrijwilliger ondersteunt je bijvoorbeeld bij het uitbreiden van je sociale netwerk of het vinden van een activiteit buitenshuis. De ondersteuning is kosteloos. Ook en juist in deze tijd willen we stadsgenoten die zich alleen voelen blijven ondersteunen. Het gaat dan om regelmatig contact via beeldbellen of telefoon, waarbij bijvoorbeeld online samen een spelletje spelen ook tot de mogelijkheden behoort. Als de Corona-maatregelen niet meer van kracht zijn, kan het contact desgewenst voortgezet worden.

Neem direct contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.06 - 201 58 782

Lees meer

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere