Skip to main content

Filmpje voor kinderen van gedetineerden en ander Detentie-nieuws!

Sjarenka en Ashanti, de coördinatoren van onze detentie-projecten, hebben een prachtig filmpje gemaakt voor kinderen van gedetineerden. Het gaat over de corona-maatregelen in de gevangenis. Klik hier om het filmpje te zien en lees verder over meer mooie initiatieven vanuit ons project Detentie.

Ook hebben zij een prachtige actie opgezet voor alle gedetineerden van de PI in Lelystad. We voelen ons misschien nu zelf allemaal soms wel opgesloten in ons huis. Weinig ruimte om ergens heen te kunnen en veel meer afgezonderd van de maatschappij. Voor mensen in detentie is dit gevoel er altijd; geen bezoek, op je afdeling blijven en nog meer overgeleverd aan mensen om je heen die geen dierbare zijn. De 400 gedetineerden kregen een pakketje met een tas, een zakje chips, een kaartje met een mooi gedicht en een uitnodiging voor een schrijversmaatje als daar behoefte aan is.

En lees hier het verhaal van onze stagiaire Indigo die in de pen klom om gedetineerden een persoonlijke brief te schrijven en het prachtige gedicht van gedetineerde Willem!