Skip to main content

Zelf vrijwilliger worden? Make a Difference Today!

Iedereen tussen de 13 en 30 jaar kan vrijwilliger worden bij Humanitas! Bijvoorbeeld als je nog wat stage-uurtjes moet invullen, studiepunten mist of gewoon wat terug wilt doen voor de maatschappij. 

MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Maar wij noemen het liever Make a Difference Today! Veel leuker toch? Maar wat is er dan zo leuk aan?

Er zijn veel redenen om je op te geven voor MDT. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat jij zo je steentje bijdraagt aan een betere samenleving. Je kunt namelijk écht iets voor een ander betekenen. Hoeveel tijd je erin steekt bepaal je uiteraard helemaal zelf.

Wat kan je bij ons allemaal doen?

Jongerenbestuur
Als lid van het jongerenbestuur denk je met ons mee over hoe we een divers publiek kunnen bereiken. Eén keer in de drie weken vergader je met het jongerenbestuur en de MDT-coördinator. Samen onderzoeken jullie wat er nodig is om Humanitas Almere aantrekkelijk te maken voor jongeren.

Content creator Instagram

Ben jij handig met Instagram? Mooi, wij namelijk niet! We zoeken jonge enthousiastelingen die van social media houden.  Als content creator houd je je bezig met onze Instagram-pagina. Je beheert de pagina, je denkt mee over de posts die geplaatst worden en je geeft advies aan onze medewerkers over taalgebruik, vorm, etc.  Klik op de link voor meer info over de vacature! 

Vriendschap in Twaalf Brieven

Schrijf wekelijks een brief aan je toekomstige penmaatje. Gedurende drie maanden ontvangen jij en je penmaatje iedere week een schrijfopdracht. Zo leer je de ander én jezelf net een beetje beter kennen.

Vriendschap in Zes Wandelingen

Met je wandelmaatje maak je wekelijks een wandeling: twaalf wandelingen in totaal. Vooraf ontvangen jullie een rugzak met wandelroutes, uitdagende gespreksthema’s en -vragen en grappige opdrachten voor onderweg. 

Taalmaatjes

Met je taalmaatje ga je lekker op pad en al kletsend leer je hem of haar nieuwe woordjes en/of gebruiken. Maar je kunt ook oefenen in het schrijven van een brief in het Nederlands of samen een tekst doornemen zodat je maatje de inhoud begrijpt.

Coach & Approach

Gedurende het Coach & Approach traject ga je in groepsverband oefenen met coachen. Hoe coach je iemand? En hoe coach je jezelf? Het programma staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling en het leggen van verbinding. Meedoen? Klik op de link voor meer informatie!

Wat krijg je ervoor terug?

Behalve dat je heel bijzondere mensen gaat ontmoeten en écht bijdraagt aan een betere samenleving is het ook mogelijk om stage-uren te schrijven. En uiteraard geven wij je voorbereidende training en goede begeleiding. Aan het einde van een geslaagd MDT-project schrijven we een mooie aanbeveling voor je.

De voordelen nog even op een rij:
  • De kans om deel te nemen aan 3 MDT-workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling
  • Een vrijwilligersvergoeding van €2,75 per uur 
  • Een persoonlijk coachingsgesprek
  • MDT staat goed op je cv
  • Een certificaat wanneer je MDT is afgerond
Meld je aan!

Kom je een MDT-project bij ons doen? Geweldig! Of wil je eerst wat meer informatie? Dat kan ook! Stuur in beide gevallen een WhatsApp naar Chedi: 06 - 17 75 80 43 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Make a Difference Today!