Skip to main content

Jan Meijer, vrijwillig project medewerker

"De inspanning voor Humanitas brengt mij ontspanning"

“Vanaf het begin is het menselijk contact voor mij het allerbelangrijkste. Het is zo mooi om mensen te zien opbloeien, alleen al omdat er naar ze wordt geluisterd. Maar niet alleen deelnemers hebben baat bij onze ondersteuning. Ook voor mijzelf is er een nieuwe wereld open gegaan.”

“Toen ik vanuit Rotterdam bij mijn vriendin in Almere Haven introk, kon ik geen werk vinden. Oorspronkelijk kom ik uit de bouwwereld. Daar ging het alleen om het product. Ik had een aantal persoonlijke ontwikkelingstrainingen gevolgd en wilde met mensen werken.

Diverse projecten

Via een advertentie kwam ik in contact met Humanitas Almere. Ik begon als ‘gewone’ vrijwilliger bij Doorstart (nu Home-Start) en kwam via BOR (Begeleide Omgangsregeling) en chatprogramma het Luisterend Oog terecht bij Match en Goed Ontmoet (toen nog 'Huisbezoek'). Voor deze projecten ben ik vrijwillig projectmedewerker.

Uitdaging

“Als projectmedewerker begeleid je onder andere deelnemers en vrijwilligers. Die functie leek me interessant, maar er waren ook beren op de weg. Zo vond ik het lastig om me in groepen te bewegen. Toch heb ik ja gezegd. En ik ben nog steeds blij dat ik de uitdaging ben aangegaan. De inspanning, als je het zo mag noemen, brengt me ontspanning. Er is aandacht en waardering voor wie ik ben en wat ik doe, er wordt geluisterd.”

Ontwikkelen

Door de goede begeleiding en het meedenken over wat bij mij past, kan ik mezelf ontwikkelen.
Ik begon met dit vrijwilligerswerk zonder diploma’s, maar ga nu de parttime HBO-opleiding Social Work doen. Mijn praktijkuren vul ik voor een groot deel in bij Humanitas. Dit vrijwilligerswerk geeft me veel meer voldoening dan ik ooit ergens anders heb gehad. Natuurlijk hoop ik na mijn studie wel een betaalde baan in deze sector te krijgen.”