Skip to main content

Home start biedt ondersteuning aan gezinnen vanaf de zwangerschap tot en met kinderen van 17 jaar oud. De vrijwilliger van Home-Start kan jou een luisterend oor en tips bieden, én kan jou en je gezin de weg wijzen in voorzieningen en regelingen. 

Direct contact met Home-Start? Bel Suzanne: 06 - 35 12 26 78 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opvoedingsvragen

Voor het opvoeden van kinderen bestaat geen handleiding. Als ouder(s) ben je met vragen en onzekerheden voornamelijk op jezelf aangewezen. Meestal kom je er wel uit, maar soms ligt het lastiger. Dan is het goed te weten dat je een beroep kunt doen op een vrijwilliger van Humanitas Home-Start.

Home-Start helpt je voorkomen dat alledaagse twijfels uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Het is helemaal niet gek als je niet op iedere vraag een antwoord hebt. Of dat je je kinderen niet altijd de aandacht kunt geven die ze verdienen. 

Hoe werkt het?

In een kennismakingsgesprek geef je aan op welk gebied je ondersteuning wilt; jouw vraag staat centraal. Vervolgens word je voorgesteld aan een geschoolde Home-Start vrijwilliger. Als het klikt, komt de vrijwilliger elke week een paar uur bij je thuis. Alle vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een ervaren coördinator. 

Van mens tot mens

Een vrijwilliger van Home-Start heeft zelf ervaring met het opvoeden van kinderen. Zij of hij denkt mee en geeft tips over hoe je bepaalde dingen kunt verbeteren. De vrijwilliger is er helemaal voor jou en de kinderen. Als een goede buur, met wie je kunt bespreken waar je mee zit en die ook eens een spelletje met je kind doet. 

Wel Thuis
Binnen Home-Start is het mogelijk de 'Wel Thuis' methodiek in te zetten wanneer een intensievere samenwerking met de hulpverlening nodig is om de veiligheid binnen het gezin te borgen. Inzet van Wel Thuis draagt op de korte termijn bij aan minder en kortere ondertoezichtstellingen, minder uithuisplaatsingen en minder zware (aanvullende) zorg.

Contact

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met één van de projectcoördinatoren, zij helpen je graag verder! Suzanne: 06 - 35122678, Jelly: 06 - 17318083 of Zohra: 06 - 15601646 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je interesse om zelf vrijwilliger te worden en een opvoeder te ondersteunen? Klik hier voor de vacature! 

Bekijk hier het informatiefilmpje over Home-Start: