Skip to main content

Ondersteuning bij verlies

Ondersteuning en een luisterend oor voor elke volwassen Almeerder die iemand heeft verloren. Het maakt niet uit of het verlies kort of langer geleden is.

Direct contact over Steun bij Rouw? Bel Corina op 06 20 15 87 82.

Als je partner, kind, familielid of goede vriend(in) overlijdt, krijg je te maken met rouw en verliesverwerking. Soms is het fijn om met iemand te praten die een soortgelijk proces heeft doorgemaakt. Rouw is ingrijpend en kan gevolgen hebben op geestelijk, lichamelijk en sociaal vlak. Je voelt je bijvoorbeeld verlaten, eenzaam, boos of angstig. Je slaapt slecht, bent prikkelbaar en vergeetachtig. Je wilt je naasten niet extra belasten met je verdriet. Je merkt dat mensen niet weten hoe ze moeten reageren: ze geven goedbedoelde raad of blijven weg. Na verloop van tijd nemen aandacht en begrip van de omgeving vaak af, terwijl jij het verlies nog dagelijks voelt. Voor jou is het leven nooit meer hetzelfde. 

 Hoe werkt het?

Na een kennismakingsgesprek brengen we je in contact met een vrijwilliger. Hij of zij heeft zelf ervaring met het rouwproces en begrijpt wat je doormaakt. Gedurende maximaal een jaar werk je er samen naartoe dat je je weer sterker voelt. Uitgangspunt is dat je je verhaal kunt vertellen, zo vaak als je wilt. 

Lotgenotencontact

Wil je liever in een groepje praten met lotgenoten? Een paar keer per jaar organiseren we een lotgenotengroep. In acht bijeenkomsten staan we stil bij thema's als omgaan met verlies en emoties, de lege plek in je leven en hoe nu verder. Ondanks de verschillende verlieservaringen van de deelnemers is er altijd sprake van (h)erkenning van gevoelens en verbondenheid. 

Op 8 oktober 2024 start een lotgenotengroep voor volwassenen waarvan een partner is overleden. 
Deze bijeenkomsten zijn in de middag en vinden plaats bij het Parkhuys (Edvard Munchweg). Er zijn nog enkele plekken vrij.

Contact

Wil je graag ondersteuning bij rouw of heb je nog vragen? Bel Corina op 06 20 15 87 82 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..