Skip to main content

Taalent

Zoek je ondersteuning bij de Nederlandse taal voor iemand van 18 jaar of ouder? Taalent biedt hulp aan volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Een Taalent-vrijwilliger helpt met lezen, schrijven en/of spreken. 

Direct contact? Bel Marjon: 06 - 35 11 87 15 of Levien: 06 - 17 61 96 24. Of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer iemand moeite heeft met de Nederlandse taal, kan dat een behoorlijke belemmering zijn in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren, telefoneren, voorlezen aan de (klein)kinderen of solliciteren. Wie de taal oefent met een maatje, ontdekt vaak een nieuwe wereld. De ondersteuning is kosteloos.  

Een Taalent-vrijwilliger bezoekt de deelnemer wekelijks thuis of in een andere vertrouwde omgeving. Samen oefenen zij met lezen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of je cliënt Nederlands als eerste of tweede taal heeft.

Voor wie?

Iemand kan meedoen als hij of zij:

  • Een eenvoudig gesprek in het Nederlands kan voeren en een eenvoudige tekst kan lezen;
  • (Bijna) klaar is met de verplichte inburgering of niet hoeft in te burgeren;
  • Ouder dan 18 jaar is.
Hoe werkt het?

Na een kennismaking brengen we de deelnemer in contact met een goed getrainde vrijwilliger van Humanitas Taalent. Samen gaan zij aan de slag met de hulpvraag op het gebied van lezen, schrijven of spreken. Dat kan bij de deelnemer thuis of op een andere locatie zoals de bibliotheek. De ondersteuning duurt maximaal een jaar.

Contact

Voor meer informatie of aanmelden, bel of app Marjon: 06 - 35 11 87 15 of Levien: 06 - 17 61 96 24. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.