Skip to main content

Een Nieuwe Start

Na detentie kan het lastig zijn om zaken weer op orde te krijgen, zelfs wanneer je al een woning en inkomsten hebt. Als je langere tijd ondersteuning wilt en behoefte hebt aan iemand die naar je luistert en meedenkt, kom je in aanmerking voor ondersteuning bij 'Een Nieuwe Start'. 

Voor meer informatie bel of app Kim via 06 - 82 07 13 11. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze getrainde vrijwilligers van Humanitas zijn niet alleen je gesprekspartner, maar gaan ook echt samen met jou over tot actie. Jullie gaan samen aan de slag met praktische vragen zoals werk en dagbesteding, schulden en sociaal netwerk. Samen stellen jullie doelen op en werken jullie aan Een Nieuwe Start. 

Het kan zijn dat je behandeling hebt gehad (in een forensische setting). Hierdoor voel je je misschien kwetsbaarder in de maatschappij, omdat je bang bent voor een oordeel of het moeilijk vindt om contact te maken. Ook dan kan een vrijwilliger van Een Nieuwe Start je ondersteunen.

Een vrijwilliger ondersteunt jou bijvoorbeeld bij het vinden van activiteiten buitenshuis of bij het uitbreiden van je netwerk. In het begin kun je activiteiten met je vrijwilliger ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie drinken, een spelletje doen, een activiteit buitenshuis of een hobby vinden. Langzaamaan gaan jullie steeds meer stapjes zetten totdat jij het vertrouwen hebt om het zelf weer op te pakken.

De vrijwilliger biedt een luisterend oor, heeft geen oordeel en je kunt zelfs ondersteuning vragen bij het versterken van je sociale vaardigheden.