Skip to main content

Match

Match biedt jou een maatje die kijkt wat jij nodig hebt en hij of zij legt jou niets op. Samen ga je leuke dingen doen! Je kunt bijvoorbeeld samen sporten, een hobby uitzoeken of gewoon gezellig kletsen. Maar ook als je tips nodig hebt voor een sollicitatiebrief of een opleiding staat er een maatje voor jou klaar. Match is er voor iedereen tussen de 4 en 24 jaar.  

Direct contact met Match? Bel Karen via 06 - 5311 0150 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie?

Door te weinig aandacht of verkeerde contacten kan een kind of jongere in een neerwaartse spiraal komen. Een maatje van Humanitas Match geeft extra, positieve aandacht. Daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en worden eventuele gevoelens van eenzaamheid doorbroken. Samen ondernemen het maatje en het kind of de jongere leuke dingen. Dat kan zijn bij het maatje thuis, maar ook buiten de deur. Mogelijke activiteiten zijn: samen koken, huiswerk maken, kletsen, winkelen, sporten of naar de bioscoop gaan. Uitgangspunt is dat het kind of de jongere even weg is uit zijn (thuis)situatie. 

Ook biedt Match ondersteuning aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar die zelf of binnen hun gezin te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking. Een vrijwilliger biedt een kind of jongere een luisterend oor, neemt de tijd voor hem of haar en biedt steun waar nodig. Samen ondernemen zij leuke activiteiten.

Van mens tot mens

De vrijwilligers van Match zijn mensen op wie je kunt bouwen. Ze zijn goed getraind, bieden een luisterend oor en een vriendschappelijke arm om de schouder. Ze hebben aandacht voor dingen waar kinderen of jongeren tegenaan lopen en geven hulp en tips waar nodig. Uit onderzoek blijkt dat jongeren die ondersteund zijn door Match zich positief ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, cognitieve en sociale vaardigheden. Bovendien weten jongeren beter een beroep te doen op familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten bij tegenspoed. (bron: onderzoek Rijksuniversiteit Groningen).

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt de behoefte van het kind of de jongere in beeld gebracht. Is hij of zij gebaat bij een wekelijks bezoek bij de vrijwilliger thuis? Of past het beter om met een Match-maatje op pad te gaan? Als het klikt, ontmoeten het kind of de jongere en het maatje elkaar wekelijks. De ondersteuning duurt maximaal een jaar. 

Contact

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Karen via 06- 5311 0150 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.