Skip to main content

'Het was mijn strijd'

'Tijdens de scheiding had ik heel erg het idee dat ik er voor mijn broertje moest zijn en propte mijn gevoelens weg.'

De ouders van Esmee hadden een heftige scheiding met veel strijd. Hun strijd werd ook haar eenzame strijd. Ze was vaak boos en verloor het contact met haar moeder en vrienden. Samen met haar maatje van Humanitas Match stapte ze uit de strijd en kreeg daarmee veel terug.

Ik kwam bij Humanitas omdat mijn ouders gingen scheiden. Er was veel gebeurd en zelfs de politie was een paar keer erbij geweest. Tijdens de scheiding had ik heel erg het idee dat ik er voor m’n broertje moest zijn en ik propte mijn eigen gevoelens weg. Ik raakte het contact met mijn moeder kwijt. Hun strijd was ook mijn strijd.

Later, na de scheiding kreeg ik daar last van en ging mijn verdriet van de scheiding omzetten in andere emoties zoals boosheid. Daarmee heb ik veel vrienden van me afgeschopt. Toen ik met het Humanitas Kameleonprogramma meedeed leerde ik om over mijn gevoelens te praten waardoor ik minder boos was. Thuis ging het daarom ook veel beter.  

Ik heb na het Kameleonprogramma ook een maatje gekregen bij Match, ook bij Humanitas Almere. Ik kan bij haar mijn verhaal kwijt en ik heb weer het zelfvertrouwen gekregen dat ik miste. Daardoor kan ik duidelijk uitspreken wat me dwars zit. Met hulp van Humanitas heb ik ook weer contact gezocht met m’n moeder en we bouwen nu langzaam onze band weer op. Ik voel me veel minder alleen. Ik ben Humanitas daar heel erg dankbaar voor!

Wil jij ook een maatje via Match die een tijdje met je meeloopt? Bel, app of mail Karen, tel. 06 - 53110150 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie over Match, klik hier.
Wil je meedoen met het gratis Kameleonprogramma? Bel of app naar Simone op 06-13 10 16 20 of Didi op 06- 35 11 52 21. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk hier het filmpje waarin Esmee vertelt over zichzelf en het Kameleonprogramma:

 

 

jongeren-zoek-hulp