Skip to main content

Pleegmaatje

Het is niet niks om in een pleeggezin op te groeien. Het is natuurlijk fijn dat er een plek is waar een kind kan wonen, maar het zet zijn of haar leven wel behoorlijk op z'n kop. Veel pleegkinderen geven aan dat er niet zoveel andere mensen zijn die met hen meeleven. En dat het fijn zou zijn als er meer mensen zijn die af en toe iets met je doen of een keer vragen hoe het gaat. Pleegmaatjes zijn zulke mensen. Ze leven met het kind mee, gaan met hen op stap of helpen bij het huiswerk. Ook voor pleegouders is het fijn dat er iemand is die betrokken is bij het gezin. 

Met steun van onder andere het Oranjefonds, trekken Vitree en Humanitas in Almere samen op in dit project. Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis kan een maatje heel erg fijn zijn. Iemand die er is, speciaal voor het kind. Om samen leuke dingen te doen, zoals sporten of iets creatiefs, winkelen of gewoon gezellig kletsen. Soms zijn maatjes zelf opgegroeid in een pleeggezin en kunnen zij als ervaringsdeskundige een pleegkind tot steun zijn. Kijk voor meer info op www.pleegmaatjes.nl.

Heb je nog vragen of wil je iemand aanmelden? Bel of mail dan met Mo Bahri, te bereiken op 06 - 1718 6167 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kijk bij de eregalerij voor alle sponsoren van dit project.