Skip to main content

Een Nieuwe Start

Na detentie kan het lastig zijn om zaken weer op orde te krijgen. Zelfs wanneer iemand al een woning en inkomsten heeft zijn er verschillende problemen die niet zo snel opgelost kunnen worden. Als je cliënt langere tijd ondersteuning wil, behoefte heeft aan iemand die luistert en meedenkt komt hij of zij in aanmerking voor ondersteuning door 'Een Nieuwe Start'. Een vaste vrijwilliger luistert en helpt je cliënt om zijn of haar doelen te behalen.

Neem contact op met Kim via 06 - 82 07 13 11. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze getrainde vrijwilligers van Humanitas zijn niet alleen gesprekspartner, maar gaan ook echt samen met je cliënt over tot actie. Zo gaan ze aan de slag met de praktische zaken zoals werk, dagbesteding, schulden en sociaal netwerk. Samen stellen ze doelen op en werken zo aan een nieuwe start. 

Het kan zijn dat je cliënt behandeling heeft gehad (in een forensische setting). Hierdoor voelt hij of zij zich misschien kwetsbaarder in de maatschappij door angst voor oordeel of moeite met het maken van contact. Ook dan kan een vrijwilliger van Een Nieuwe Start ondersteunen.

Een vrijwilliger ondersteunt bij het vinden van activiteiten buitenshuis of bij het uitbreiden van een netwerk. In het begin kunnen zij de activiteiten samen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie drinken, een spelletje doen, een activiteit buitenshuis of een hobby vinden. Totdat je cliënt het vertrouwen heeft om het zelf weer op te pakken.

De vrijwilliger biedt een luisterend oor, heeft geen oordeel en kan je ondersteunen bij het versterken van je sociale vaardigheden.