Skip to main content

Sharing Stories

Sharing Stories is een spel dat gespeeld kan worden met een groepje deelnemers vanaf 18 jaar. Onder begeleiding van een vrijwillig spelleider van Humanitas Almere worden de deelnemers tijdens het spel uitgenodigd om levensverhalen te vertellen rondom de thema’s durf, succes, plezier en liefde. 

"Ik heb genoten van de vertrouwde en vertrouwelijke sfeer in de groep. Mooi om de verhalen van anderen te horen. Ook bij mij kwamen er allemaal herinneringen boven die heel ver waren weggezakt. " Elly, deelnemer Sharing Stories

Op deze manier kunnen mensen die zich alleen voelen hun positieve levenservaringen met anderen delen en kunnen waardevolle contacten ontstaan. Het spel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en kan worden ingezet bij sociale, emotionele en existentiële eenzaamheid om een gevoel van welbevinden te bevorderen. In dit filmpje zie je meer over het spel: https://youtu.be/NgwWmfpk88Q.

Hoe werkt Sharing Stories?

De spelgroep komt drie keer bij elkaar om het spel te spelen op locatie. Een getrainde spelleider begeleidt de bijeenkomsten. 

Beoordeling door Movisie
Sharing Stories is in januari 2024 door een onafhankelijk panel van praktijkbeoordelaars beoordeeld als Goed Beschreven. Het panel ziet in Sharing Stories een gerichte, korte, goed doordachte en positieve interventie met beperkte kosten en daardoor goed herhaalbaar. De methode om via het spelbord en vragen verhalen naar boven te halen stimuleert dat ouderen hun verhalen blijven vertellen en met elkaar delen. Ook doordat het materiaal erg goed verzorgd en vormgegeven is en alle materialen  nauw op elkaar aansluiten.

Info of aanvragen?

Bel of mail Catherina :06-301 98 939 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.