Skip to main content

Home

Ingrid Rebergen, vrijwilliger Home-Start

“Daar loopt geen bloed uit”

 “Wat me erg raakte, was de opmerking van de moeder waar ik twee keer ruim een jaar ben geweest. Zij vertelde de coördinator van Home-Start dat zij me in gedachten nog vaak hoort zeggen: ‘Dat is niet zo belangrijk, daar loopt geen bloed uit’.”

“In het gezin van deze vrouw speelde heel veel. Zoals vaak zat er meer achter de hulpvraag dan in eerste instantie leek. Drie mensen in het gezin hadden ADHD en er was een kindje met het syndroom van Down. De moeder waardeerde het zo enorm dat ik kwam. Ik kon mijn ervaring delen, laten zien dat ze niet de enige was die tegen dingen aanliep, maar ook dat het ene belangrijk was om aan te pakken en het andere minder. Het is zo mooi dat zij haar eigen ik weer vond, door de (h)erkenning en begrip voor haar situatie!”

TweelingIngrid Humanitas

“Ik ben 6 jaar geleden vrijwilliger geworden omdat ik het belangrijk vind iets voor de maatschappij te doen. Ik werd geraakt door een advertentie, waarin Humanitas Home-Start op zoek was naar een vrijwilliger voor een gezin met een tweeling, waarvan de moeder de deur niet meer uitkwam. Omdat ik zelf moeder ben van een tweeling en wél de deur uitkwam, wilde ik mijn ervaring graag delen.
Het heeft wel even geduurd voor ik actie ondernam. De tweede keer dat ik de advertentie zag, heb ik ‘m uitgeknipt. En pas na de derde keer dacht ik: Nú ga ik het doen!”

Leerzaam

“Inmiddels ben ik bezig met de vijfde koppeling en het geeft me nog steeds veel voldoening. Elke keer is weer anders. Ik ben heel praktisch ingesteld; in het ene gezin heeft dat de overhand en in het andere gezin gaat het meer om luisteren dan om handelen.
Ik leer zelf ook veel van de contacten. Het is heel bijzonder dat je een kijkje mag nemen in het leven van een ander. En dat je een gezin, als het even wat minder gaat, een steuntje in de rug kan geven.”