Wil jij van betekenis zijn voor een Almeers gezin?

Bij Humanitas gezinsondersteuning zoeken we jou!

Ben je zelf opvoeder (geweest) en heb je de ruimte en tijd om iets voor een ander gezin te betekenen? Wil jij die ouder(s) die er zelf niet meer uitkomen, een steuntje in de rug en luisterend oor bieden? Kun jij hiervoor een paar uur per week vrijmaken? Dan zoeken we jou!

Vrijwilligers vormen een belangrijke schakel binnen gezinnen die het (even) niet meer redden. Gezinnen waarbij dagelijkse opvoedproblemen zich niet meer vanzelf oplossen. Vrijwilligers bieden deze gezinnen vraaggerichte ondersteuning, ontlasten de ouders door aandacht te geven aan de kinderen en brengen (weer) gezelligheid in een gezin.

Wij bieden je een uitgebreide training en persoonlijke begeleiding. Daarnaast ontvang je een onkostenvergoeding en ga je deel uitmaken van een enthousiaste groep vrijwilligers.

Vrijwilliger Sabine: “Door het samen te hebben over de opvoeding van de kinderen zie ik dat de moeder steeds meer grip krijgt op de opvoeding en dat de sfeer in huis positiever wordt. Het is fijn om met je eigen ervaring als moeder een ander gezin weer op de rit te kunnen helpen. Ik leer en groei er zelf ook van. Je wordt bij Humanitas echt goed voorbereid op wat je gaat doen en de begeleiding is persoonlijk en fijn. Ik heb echt het idee dat ik onderdeel ben van een team dat hele mooie en belangrijke dingen doet voor Almeerse gezinnen”.

Heb je interesse of wil je meer informatie stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Nienke: 06 35 12 24 66.

 

 

 

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere