Iets betekenen voor gezinnen in zwaar weer

Wel Thuis-vrijwilligers betekenen écht veel voor gezinnen die in zwaar terecht zijn gekomen. Ze maken het verschil. Ben jij goed in persoonlijke aandacht geven? Houd je van gezelligheid, kun je goed rust creëren en heb je een paar uur per week over? Word dan vrijwilliger bij Wel Thuis.

Als vrijwilliger van Wel Thuis ondersteun je gezinnen vanuit betrokkenheid. Je neemt de tijd om te luisteren en mee te denken. Je kunt samen met de ouder iets ondernemen. Kortom: je bent tot steun. Vrijwilligers van het programma Wel Thuis hebben de ervaring dat ze veel terugkrijgen; dankbaarheid, eigen groei van kwaliteiten, en ook voldoening. Allicht: het is fijn om van betekenis te zijn.

De eerstvolgende Trainingsdagen zijn: 22 en 29 maart + 5 april as.  De laatste trainingsdag is een dag met vrijwilligers én beroepskrachten!  

Wel Thuis is een van de landelijke ondersteuningsprogramma's van Humanitas die ook aan Almeerse stadsgenoten geboden wordt. Je leest er hier op de landelijke site over.

Wie je bent
  • je hebt een positieve en open houding;
  • je bent geduldig en begipvol;
  • je staat stevig in je schoenen;
  • je bent gemiddeld 2-4 uur per week beschikbaar.

Wat je krijgt

Geven is ontvangen. Dus als jij tijd en aandacht aan iemand schenkt, krijg je daar altijd wat voor terug. Zoals:

  • Een voorbereidende training;
  • Persoonlijke ondersteuning van jouw coordinator;
  • Interessante themabijeenkomsten;
  • Reiskostenvergoeding binnen Almere;
  • Een enthousiast vrijwilligersteam en een onvergetelijke ervaring!

Interesse?

Neem contact op met Nienke Marissen, tel. 06 35 12 24 66 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je (ook) interesse in andere projecten? Vul dan ondergaande vragen in en geef aan welke thema's je aanspreken. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!


Doen!

Geef aan naar welke thema’s je gedachten uitgaan. Als we daarna contact hebben, kunnen we je goed informeren over de projecten zodat je kunt gaat doen wat het meest bij je past.

Mijn interesse gaat uit naar (meer antwoorden mogelijk):

Bij Humanitas hebben we een strikt privacybeleid. Dit is door de landelijke organisatie opgesteld en alle afdelingen houden zich eraan. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Hier lees je daar meer over.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere