Skip to main content

In een jaar tijd kan alles zomaar heel anders zijn

Didier had een duidelijk doel voor ogen toen hij zich aanmeldde voor Goed Ontmoet. Niet meer altijd alleen thuis zijn. Wel onderweg tijdens één van zijn motortochtjes een restaurantje aan kunnen én durven doen. Na een moeilijke tijd kreeg hij hulp van vrijwilligster Bianca. Didier: “Dankzij haar rust en vertrouwen vond ik zelf ook de rust om vooruit te kunnen.”

Didier is programmeur. Hij heeft een fijne werkplek in Nieuwegein, waar zijn collega’s hem de ruimte geven om zichzelf te zijn. Didier: “Dat is wel anders geweest. Recent ben ik een baan kwijtgeraakt omdat ik niet in de groep paste. Ik ben erg stil en vind het moeilijk om contact met mensen te maken. Maar mede dankzij Bianca leer ik daar wel verandering in aan te brengen. Aankomende zaterdag heb ik een bedrijfsuitje. Vroeger zou ik daar nooit heengegaan zijn. Nu ga ik het gewoon doen.”

Bianca heeft Didier gedurende hun contact zien groeien. “Hij durft meer. Is meer ontspannen. Hij doet gewoon al hartstikke veel zelf. Zo zaten we een poosje terug in een koffietentje. Ik was even naar het toilet en plots dook de ober al op met een vraag. Hoewel Didier zelf dacht nog niet klaar te zijn om dit soort situaties zelf af te handelen, deed hij het gewoon ter plekke toch.” Didier: “Bianca gaf mij het vertrouwen dat ik het kon.”

Voor Bianca voelt het contact met Didier net zo waardevol als andersom. “Eigenlijk zou iedereen zulke contacten moeten aangaan. Je leert zoveel van een ander. Juist ook als iemand heel anders is dan jij. Didier en ik halen allebei iets moois en positiefs uit ons contact. We zijn daarin gelijkwaardig en dat is juist de kracht van Goed Ontmoet.”

Als jij iemand wilt ondersteunen die zich eenzaam voelt, ben je van harte welkom om vrijwilliger te worden bij Goed Ontmoet. Het kost een paar uur per week. En je krijgt er veel voor terug, in heel veel opzichten! Goed Ontmoet biedt ondersteuning aan volwassenen die last hebben van eenzaamheid en daar verandering in willen brengen. Kijk voor meer informatie op: https://www.humanitasalmere.nl/eenzaamheid