Skip to main content

Lotgenotengroepen Steun bij Rouw

Helaas is aanmelden voor de lotgenotengroepen (voor Almeerders (20 tot 35 jaar) van wie een ouder is overleden of voor ouders van wie een kind is overleden) in 2023 niet meer mogelijk. 

"Als een ouder overlijdt, valt een van de ankers van je bestaan weg. De meeste van mijn vrienden kennen die ervaring niet. Daarom voel ik me soms eenzaam. Het is fijn anderen te ontmoeten die ieder op hun eigen manier worstelen met hetzelfde." (Ramon, 24 jaar)

Wil je ook je gevoelens over je verlies delen? Misschien samen huilen, maar ook samen lachen? Tijdens deze lotgenotengroepen sta je in 7 bijeenkomsten stil bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. De groepen bestaan uit 4 tot 6 deelnemers. 

Elke bijeenkomst komt een ander thema aan bod. De sfeer is open, er is ruimte voor gesprekken en verwerking. Herkenning en erkenning zijn de sleutelwoorden. De lotgenotengroep wordt begeleid door twee vrijwilligers: Erik en Anke. Voorafgaand aan de groep heb je een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meer informatie (ook voor eventuele mogelijkheden in 2024?)

Neem contact op met Corina van de Pavert, projectcoördinator Steun bij Rouw, telefoon 06 - 20 15 87 82. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over Steun bij Rouw vind je op de pagina Verlies