Een nieuw menu van Humanitas

Op 12 oktober presenteerde Humanitas Almere haar vernieuwde aanbod van jeugd en gezinprogramma’s. En wel op een bijzondere manier: in theater Corrosia en met een lekker hapje, passend bij elk programma-onderdeel. De liefde gaat door de maag?

Het was een smakelijke show die het Humanitas team aan de verzamelde verwijzers opvoerde. Een heldere presentatie van het ondersteuningsaanbod, met programma’s die naadloos aansluiten bij de ‘formele’ Jeugdhulpverlening in Almere.

Op het menu stonden programma’s op het gebied van Opvoeden, Opgroeien, Scheiding, Rouw, Detentie en Geldzaken. Deze werden op een afwisselende manier gepresenteerd, waarbij de inhoud van de laagdrempelige ondersteuning centraal stond. Op speelse wijze werden de programma’s uitgelicht, afgewisseld met een specifiek daarvoor bedacht hapje.

Het interactieve programma gaf een kijkje in de keuken van de Humanitas Almere, waar vele ‘getrainde’ vrijwilligers, ondersteund door beroepskrachten, dagelijks het verschil maken voor Almeerders die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Binnen de programma’s wordt stevig samengewerkt met alle Almeerse Jeugdaanbieders. Onder het motto: Vrijwillige ondersteuning waar kan, Professionele ondersteuning waar nodig. Ook wordt er steeds vaker samen opgetrokken bij de ondersteuning van de Almeerder.

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere