Aanbod vernieuwd en uitgebreid; kom proeven

Op donderdag 12 oktober 2017 van 15:00 tot 17:00 uur organiseren we een supernuttige verwijzersbijeenkomst. In een paar uur tijd ben je helemaal bij. Meld je daarom snel aan.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Best zorgprofessional,

Graag nodigen we jou, Almeerse collega in de formele zorg en welzijn ten behoeve van Jeugd en Gezin, uit voor een informatieve en smaakvolle bijeenkomst op 12 oktober aanstaande.
Tijdens deze bijeenkomst van 15.00 tot 17.00 willen we je informeren over de rol die wij voor jouw cliënten kunnen spelen als informele hulpverlening. En in gesprek gaan over hoe we elkaar nog meer kunnen aanvullen en versterken opdat ouders én het kinderen uiteindelijk weer op eigen kracht verder kunnen.

Sprekers, zoals de stadscoördinator van Humanitas Almere, Henriette van der Meij, en diverse projectcoördinatoren komen aan het woord. En hou je lunch licht, want het wordt een interactief samenzijn waarbij je heerlijke hapjes gaat proeven. Elk gerechtje symbool staat voor één van de zes thema’s binnen de Jeugd- en Gezinsondersteuning:
- Opvoeden, waarbij de programma’s Homestart en Wel Thuis worden uitgelicht. Deze programma’s zijn gericht op de ondersteuning van ouders in de opvoeding van hun kind(eren).
- Opgroeien, waaronder de programma’s Match, Dagje op adem en Back Up vallen. Programma’s die ervoor zorgen dat zwaar belaste kinderen, jongeren én het gezin even op adem kunnen komen.
- Scheiding, de programma’s Begeleide Omgangsregeling (BOR) en Gezin en Verlies kinderen en ouders begeleiden en ondersteunen rondom scheiding.
- Rouw is gericht op de ondersteuning van kinderen en jongeren, wanneer zij te maken hebben met verlies, zowel in de vorm van lotgenotengroepen als een maatje.
- Detentie: het programma Gezin in Balans biedt ouders, die te maken hebben (gehad) met gevangenschap ondersteuning in het oppakken van het gezinsleven.
- Financiën: het programma Get a Grip biedt jongeren individuele ondersteuning in hun geldzaken.

Je kunt je hier aanmelden.

Hopelijk tot ziens op 12 oktober!

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere