Nieuw! Zomermaatje Almere

Zomermaatje is een nieuw project binnen onze jeugd- en gezinsprojecten! Wij bieden tijdens de vakantieperiode in juli en augustus een kortdurend maatjescontact voor een kind, een jongere of voor ouders of gezinnen. Heel divers dus!

Wat doet een Zomermaatje precies?

Zomermaatje is opgericht omdat dit jaar weinig gezinnen tijdens de zomervakantie echt op vakantie zullen gaan. Daarnaast is het voor sommige kinderen, jongeren en ouders om verschillende redenen extra pittig om veel thuis te zitten. Opvoeden kan zwaar zijn. Een Zomermaatje is een getrainde vrijwilliger die minstens één keer per week afspreekt met een kind, een jongere of met het gehele gezin. Natuurlijk houden we ons tijdens ons contact aan de RIVM richtlijnen. Met gepaste voorzorgsmaatregelen leren het kind, de jongere of de ouders het Zomermaatje kennen en ondernemen ze buiten activiteiten.

Vrijwilligers gezocht! 

Lijkt het je leuk om in de zomermaanden juli en augustus leuke activiteiten te ondernemen met een kind, een jongere of een heel gezin? Word dan vandaag nog Zomermaatje!

Kijk voor meer informatie op https://www.humanitasalmere.nl/vacatures-25a/287-zomermaatjes-gezocht

of: https://www.humanitasalmere.nl/opgroeien/57-mensen/deelnemers/deeln-opgroeien/288-zomermaatje

Humanitas is een landelijke vereniging met 80 lokale afdelingen. Zo'n 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks ruim 65.000 medeburgers. In Almere zijn al meer dan 800 Almeerders vrijwilliger bij Humanitas.

© Humanitas Almere