Skip to main content

Dappere Dino-programma

Een groepsprogramma voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn, want een scheiding heeft veel invloed op het leven van een kind. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding al lang(er) is geleden.

Direct contact over het Dappere Dino-programma? Bel of mail Ashanti op 06 - 3511 8195 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Dappere Dino’s is ontwikkeld door TNO op basis van een succesvol Amerikaans programma. Dappere Dino’s biedt kinderen in groepsverband de mogelijkheid om spelenderwijs hun ervaringen, gevoelens en gedachten te benoemen en herkennen. In tien bijeenkomsten doorlopen ze samen met leeftijdsgenoten hun eigen proces. Ze leren omgaan met probleemsituaties en ontwikkelen meer zelfvertrouwen Ouders worden nauw betrokken bij het programma en krijgen onder andere handvatten voor het omschakelen van partnerschap naar collega-ouderschap.

De bijeenkomsten staan onder leiding van deskundige coaches van Humanitas Gezin en verlies Almere. Aan het volgen van Dappere Dino’s zijn geen kosten verbonden.

Voor wie is Dappere Dino’s?
  • Kinderen van 6 tot 8 jaar waarvan de ouders in een scheidingsproces zitten of gescheiden zijn. Dit kan kort of lang geleden zijn.
  • Ouders van deelnemende kinderen die in een scheidingsproces zitten of gescheiden zijn. Er is sprake van geen, licht of matig conflict tussen ouders. Ouders raden we aan om beiden deel te nemen om optimaal te profiteren van het programma. Ex-partners wonen de ouderbijeenkomsten bij in aparte groepen.
Wat hebben kinderen en ouders aan Dappere Dino’s?

Na Dappere Dino’s kunnen kinderen hun gevoelens benoemen en plaatsen. Ze voelen zich minder alleen, verdrietig en boos. Ze begrijpen de scheiding beter en voelen zich toegerust om problemen te kunnen oplossen. Ze weten dat zij geen schuld hebben aan de scheiding en dat zij van beide ouders mogen houden. De meeste kinderen voelen zich naderhand beter over zichzelf.

Ouders kennen de impact van de scheiding op de ontwikkeling van hun kind en voelen zich competenter in het ‘gescheiden opvoeden’. Het contact tussen ouders en kind verbetert en er is meer begrip voor elkaar. 

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer informatie over Dappere Dino’s of wilt u een/uw kind aanmelden voor Dappere Dino’s? Ashanti op 06 - 3511 8195 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over het programma kunt u vinden op www.dapperedino.nl.

Dappere Dino’s helpt!

https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/jonge-kinderen-van-gescheiden-ouders-zijn-vaak-verdrietig-angstig-en-hebben-gedragsproblemen-speeltherapie-helpt 
Kinderen hebben minder emotionele problemen en gedragsproblemen na het volgen van het programma.