Skip to main content

Kameleon programma

Voor jongeren van 12 - 18 jaar waarvan de ouders gescheiden zijn is er het Kameleonprogramma. Een scheiding heeft veel invloed op het leven van een jongere. Tijdens de scheiding, direct erna maar ook als de scheiding lang(er) is geleden. Het Kameleonprogramma biedt jongeren de mogelijkheid om in groepsverband hun ervaringen, gevoelens en gedachten een plaats te geven.

Direct contact over het Kameleonprogramma? Bel Simone op 06 - 13 10 16 20 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wie?

Jongeren maken na de scheiding van hun ouders vaak een verwarrende periode mee. Twee verschillende huizen, veel zorgen, loyaliteitsconflicten, schoolprestaties die achterblijven en een zoektocht hoe je hiermee om kunt gaan. Vaak voel je je een kameleon die zich voortdurend moet aanpassen. Dan helpt het om met  andere jongeren met gescheiden ouders te delen hoe je je voelt en hoe je met de nieuwe situatie kunt leren omgaan. In zes bijeenkomsten breng je samen orde in de chaos die is ontstaan.

Jongeren geven aan dat zij op deze manier de gevolgen van een scheiding beter kunnen verwerken. Na afloop voelen de meeste jongeren zich minder verdrietig, schuldig of boos na de scheiding en denken ze positiever over hun leven.

Hoe werkt het?

Na ontvangst van aanmelding wordt er contact opgenomen voor het plannen van een intakegesprek. Bij deelname ontvang je een uitnodiging met de data van de bijeenkomsten. Is de stap naar een groep te groot? Dan is individuele begeleiding door een coach ook mogelijk. 

Het programma is kosteloos en wordt begeleid door deskundige coaches van Humanitas Gezin en Verlies Almere. Informeer wanneer het eerstvolgende programma van start gaat.

Direct contact over het Kameleonprogramma? Bel Simone op 06 - 13 10 16 20 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier het filmpje waarin Esmee vertelt over haar ervaring met het Kameleonprogramma: