Skip to main content

'Het was niet mijn scheiding'

De scheiding van zijn ouders was een surrealistische ervaring voor Ismaël, hij wist niet hoe hij zich moest voelen.

Hij wist niet wat er gebeurd was tussen zijn ouders en begon te twijfelen aan praktisch zijn hele jeugd. Praten over wat er in hem gebeurde maakte dat hij langzaamaan vrede voelde met de veranderingen in zijn leven.

De scheiding van mijn ouders was een surrealistische ervaring voor mij. Ik dacht eerst dat het me niets deed, maar aan alles wat ik deed en zei merkte ik (en de mensen om mij heen) dat het veel meer effect had op mijn leven dan ik doorhad. Vooral aan het begin had ik moeite met wat het allemaal betekende. Ik wist niet wat er allemaal ging veranderen of hoe ik me moest voelen; ik wist niet wat er gebeurd was tussen mijn ouders en begon te twijfelen aan praktisch mijn hele jeugd.

Het was een hele lastige periode voor me, en wat mij er het meeste doorheen heeft geholpen is om erover te blijven praten. Door mijn gevoelens niet weg te stoppen, maar te praten over wat er in mij gebeurde met anderen die mij begrepen, maakte ik langzaamaan vrede met de veranderingen in mijn leven.

Praten en me uiten heeft mij echt geholpen, zelfs toen het niet zo voelde.

Wil je ook meedoen met het gratis Kameleonprogramma voor jongeren met gescheiden ouders? Of wil je eerst meer info? Bel of app naar Simone op 06 - 13 10 16 20 of Didi op 06 - 35 11 52 21 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

jongeren-zoek-hulp