Skip to main content

Pleegmaatje

Woon je in een pleeggezin? Is er iets wat je heel graag zou willen ondernemen en waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken? Of zoek je een bondgenoot die meeleeft met alles wat je beleeft? Dan is een Pleegmaatje iets voor jou!

Een pleegmaatje is er voor jou!

Het is niet niks om in een pleeggezin op te groeien. Het is natuurlijk fijn dat er een plek is waar je kunt wonen, maar het zet je leven wel behoorlijk op z'n kop. Veel pleegkinderen geven aan dat er niet zoveel andere mensen zijn die met hen meeleven. En dat het fijn zou zijn als er meer mensen zijn die af en toe iets met je doen of een keer vragen hoe het gaat. Pleegmaatjes zijn zulke mensen. Ze leven met je mee, gaan met je op stap of helpen je bij je huiswerk. Soms is zo'n Pleegmaatje iemand die je al kent. Soms is hij of zij zelf pleegkind (geweest). Soms is het iemand die je nog moet leren kennen. Natuurlijk kun je dan eerst kijken of het klikt.

Pleegmaatjes maken pleegzorg sterker

Een Pleegmaatje kan jou als pleegkind veel opleveren. Ook voor je pleegouders is het fijn zijn dat er meer mensen met jou meeleven. Want we willen allemaal dat het goed met je gaat. En daar helpt een Pleegmaatje aan mee.

Over het project

Met steun van onder andere het Oranjefonds*, trekken Vitree en Humanitas in Almere samen op in dit project. Voor kinderen en jongeren die opgroeien in een pleeggezin of gezinshuis kan een maatje heel erg fijn zijn. Iemand die er is, speciaal voor het kind. Om samen leuke dingen te doen, zoals sporten of iets creatiefs, winkelen, of gewoon gezellig kletsen. Soms zijn maatjes zelf opgegroeid in een pleeggezin en kunnen zij als ervaringsdeskundige een pleegkind tot steun zijn. Kijk voor meer info op www.pleegmaatjes.nl.

*Kijk bij de eregalerij voor alle sponsoren van dit project. 

Contact

Heb je nog vragen of wil je iemand aanmelden? Bel of mail dan met Mo Bahri op 06 - 1718 6167 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.