Skip to main content

Interactieve  presentatie ‘Omgaan met kinderen, jongeren en verlies’ op locatie 

Humanitas Gezin en Verlies kan op school een kosteloze interactieve presentatie verzorgen over het omgaan met kinderen en/of jongeren en verlies na overlijden, bij scheiding en ziekte in het gezin. 

Bij de presentatie is ook een ervaringsdeskundige aanwezig en er is veel ruimte voor inbreng vanuit de groep. De presentatie is bedoeld voor zorgmedewerkers, mentoren en docenten in het Voortgezet Onderwijs en duurt 1,5 tot 2 uur. Tijdens de lezing kan ingezoomd worden op één of meer thema’s (scheiding, rouw, ziekte). 

Chinees gezegde: "We kunnen niet tegengaan dat de vogels van verdriet komen overvliegen. We kunnen wel voorkomen dat ze nesten maken in het haar."

Inhoud (globaal)

•    Ontwikkelingsfasen en verlies verwerken    
•    Do’s en don’ts bij het omgaan met leerlingen die met verlies te maken hebben
•    Ruimte voor casussen

Wanneer en door wie?

Datum en tijd Interactieve lezingen zijn in overleg te bepalen. De interactieve lezingen worden verzorgd door ervaren verliescoaches. Op het Voortgezet Onderwijs waar mogelijk samen met ervaringsdeskundige jongeren/jongvolwassenen.

Wat doet Humanitas Gezin en verlies?

Humanitas Gezin en Verlies organiseert lotgenotenprogramma's voor kinderen en jongeren die te maken hebben met:

Daarnaast verzorgt Humanitas Gezin en verlies individuele begeleiding ten behoeve van Almeerse kinderen en jongeren die te maken hebben met verlies. Tot slot biedt Humanitas Gezin en verlies Ondersteuning bij Omgang, in samenwerking met Vitree.

Voor meer informatie of aanmelden: Saskia Koning: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 35 11 14 80.