Skip to main content

Nieuws

Get a grip biedt grip op jouw financiën

Get a Grip


Get a Grip biedt ondersteuning bij alle vragen over geld en schulden aan jongeren van 16 t/m 27 jaar. Er ontstaat (weer) overzicht in de inkomsten en uitgaven en (eventuele) schulden worden aangepakt. De vrijwilligers van Get a Grip zijn zelf jongvolwassenen (geweest) en luisteren - naast de financiële ondersteuning - ook graag. Zij weten hoe het is om financieel zelfstandig te moeten worden. 

Wil je je aanmelden of eerst meer informatie? Bel of mail Asya op 06 - 22 25 83 35, stuur een WhatsApp of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Benieuwd naar de ervaring van Andrew (deelnemer) en Timothy (vrijwilliger)? Klik hier

 

Taalmaatje René in het Algemeen Dagblad

René Boogers (68) uit Almere helpt als taalmaatje mensen elke week met de Nederlandse taal. Zo brengt hij mensen en culturen dichter bij elkaar. Op 4 november deed hij zijn verhaal in het AD. We delen het interview hieronder.

"In een polariserende wereld moet je je verdiepen in andere mensen, vindt René Boogers (68) uit Almere. Dus werpt hij zich wekelijks op als taalmaatje.

Na zijn pensioen had oud-apotheker René Boogers eindelijk de tijd om dingen op te pakken waar hij niet eerder aan toekwam. Waarom alle kennis en bagage die hij had vergaard niet blijven inzetten? Hij leest veel, schrijft graag; het taalmaatjesprogramma van Humanitas dat nieuwe Nederlanders helpt bij hun taalvaardigheid was voor René een uitgelezen kans.

Taal is de sleutel tot kennis over onze cultuur en een voorwaarde voor volwaardige deelname aan onze maatschappij, vindt hij. Stel dat hij in een ander land zou wonen waar hij de taal niet machtig is, dan zou hij dolblij zijn met hulp.

Eerder coachte hij een Turkse vrouw. Een diepe vriendschap werd het niet, René houdt graag professionele afstand. Maar na de aardbeving in Turkije zocht hij wel contact met haar om te horen hoe het haar familie verging.

Met acupuncturist en maatje Winny Chen uit China klikte het direct. Boven een artikel uit een krant of tijdschrift oefenen ze elke week grammatica, én bespreken het onderwerp: twee vliegen in één klap. En passant steekt René iets op van Winny’s achtergrond. Een verrijking.

Officieel is hun taalmaatjestraject ten einde, maar René zet het voort op persoonlijke titel, naast zijn nieuwe taalmaatje uit India. Dan wandelen ze door Pampushout of videobellen ze. Eerder bezochten ze De Vaandeldrager van Rembrandt. Juist uitzoeken wat voor iemand werkt om de taal en cultuur te leren, maakt dit werk zo leuk. Al wil René zijn weekends liefst vrijhouden. Gelukkig deelt zijn vrouw zijn passie, en doet zij hetzelfde vrijwilligerswerk"

Klik hier voor het betreffende artikel 

Lees meer …Taalmaatje René in het Algemeen Dagblad

Vriendschap in zes brieven bij omroep MAX

Omroep MAX besteedde onlangs in het Ouderenjournaal aandacht aan de Humanitas actie Vriendschap in zes brieven. Je kunt de uitzending terugkijken op de Omroep Max-website: https://lnkd.in/ejGGYQv (Vanaf 5.40 minuten.)

Naast een ontmoeting is het ontvangen van een handgeschreven brief misschien wel de meest persoonlijke manier van contact hebben met iemand. En juist in deze tijd zijn er zoveel mensen die snakken naar persoonlijk contact. Daarom hebben we deze penmaatjesactie opgezet.

Lees meer …Vriendschap in zes brieven bij omroep MAX

Vragen over opvoeden? Home-Start is thuis in gezinnen!

Elke ouder heeft vragen over de dagelijkse opvoeding. Kinderen opvoeden is leuk en tegelijk ook lastig. Heb je vragen over opvoeden? Een vrijwilliger van Home-Start geeft jou steun. Heeft aandacht en tijd voor je. Luistert naar je vragen, want jij vertelt wat jij precies nodig hebt. Wacht niet te lang. Bel Suzanne: 06-35 12 26 78 of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer …Vragen over opvoeden? Home-Start is thuis in gezinnen!