Skip to main content

Home

Lotgenotengroepen Steun bij Rouw

Op 19 september 2023 start Humanitas Almere twee lotgenotengroepen. Eén groep is voor jongvolwassen Almeerders (20 tot 35 jaar) van wie een ouder is overleden. De andere groep is voor ouders in Almere van wie een kind is overleden. 

"Als een ouder overlijdt, valt een van de ankers van je bestaan weg. De meeste van mijn vrienden kennen die ervaring niet. Daarom voel ik me soms eenzaam. Het is fijn anderen te ontmoeten die ieder op hun eigen manier worstelen met hetzelfde." (Ramon, 24 jaar)

Wil je ook je gevoelens over je verlies delen? Misschien samen huilen, maar ook samen lachen? Tijdens deze lotgenotengroepen sta je in 7 bijeenkomsten stil bij wat het gemis betekent en hoe je verder gaat. De groepen bestaan uit 4 tot 6 deelnemers. 

Elke bijeenkomst komt een ander thema aan bod. De sfeer is open, er is ruimte voor gesprekken en verwerking. Herkenning en erkenning zijn de sleutelwoorden. De lotgenotengroep wordt begeleid door twee vrijwilligers: Erik en Anke. Voorafgaand aan de groep heb je een kennismakingsgesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op met Noortje Huisman, projectcoördinator Steun bij Rouw, telefoon 06 - 20 15 87 82. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie over Steun bij Rouw vind je op de pagina Verlies